Vanilková panna cotta s pomarančovou želatínou
4
porcie
65
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
syr Mascarpone
2
balíčky
vanilkový cukor
400
ml
smotana na šľahanie
2
PL
práškový cukor
100
ml
pomarančový džús s dužinou
5
želatína
1
ks
pomaranč
postup
1.
Tri plátky želatíny namočíme na 5 minút do studenej vody. Mascarpone zmiešame s cukrom, smotanu zahrejeme ale nevaríme! Pridáme vyžmýkanú želatínu a miešame, kým sa v smotane nerozpustí. Za stáleho šľahania mascarpone primiešame smotanu. Krémom naplníme poháre a vložíme ich stuhnúť do chladničky.
2.
Zvyšnú želatínu namočíme opäť do studenej vody. Pomarančový džús s dužinou zohrejeme, pridáme vyžmýkanú želatínu a miešame, dokým sa nerozpustí. Túto zmes nalejeme na vrch pohárov, do nej vložíme kúsky olúpaného pomaranča a opäť panna cottu vložíme stuhnúť do chladničky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.