Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Vanilková panna cotta s pomarančovou želatínou

4
porcie
65
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
syr Mascarpone
2 balíčky
vanilkový cukor
400 ml
smotana na šľahanie
2 PL
práškový cukor
100 ml
pomarančový džús s dužinou
5
želatína
1 ks
pomaranč

postup

1.
Tri plátky želatíny namočíme na 5 minút do studenej vody. Mascarpone zmiešame s cukrom, smotanu zahrejeme ale nevaríme! Pridáme vyžmýkanú želatínu a miešame, kým sa v smotane nerozpustí. Za stáleho šľahania mascarpone primiešame smotanu. Krémom naplníme poháre a vložíme ich stuhnúť do chladničky.
2.
Zvyšnú želatínu namočíme opäť do studenej vody. Pomarančový džús s dužinou zohrejeme, pridáme vyžmýkanú želatínu a miešame, dokým sa nerozpustí. Túto zmes nalejeme na vrch pohárov, do nej vložíme kúsky olúpaného pomaranča a opäť panna cottu vložíme stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.