Pridať recept

Vanilková panna cotta s pomarančovou želatínou

Vanilková panna cotta s pomarančovou želatínou
Zdroj: dreamstime

ingrediencie

200 g
syr Mascarpone
2 balíčky
vanilkový cukor
400 ml
smotana na šľahanie
2 PL
práškový cukor
100 ml
pomarančový džús s dužinou
5
želatína
1 ks
pomaranč

postup

1.
Tri plátky želatíny namočíme na 5 minút do studenej vody. Mascarpone zmiešame s cukrom, smotanu zahrejeme ale nevaríme! Pridáme vyžmýkanú želatínu a miešame, kým sa v smotane nerozpustí. Za stáleho šľahania mascarpone primiešame smotanu. Krémom naplníme poháre a vložíme ich stuhnúť do chladničky.
 
2.
Zvyšnú želatínu namočíme opäť do studenej vody. Pomarančový džús s dužinou zohrejeme, pridáme vyžmýkanú želatínu a miešame, dokým sa nerozpustí. Túto zmes nalejeme na vrch pohárov, do nej vložíme kúsky olúpaného pomaranča a opäť panna cottu vložíme stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať