Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Panna cotta s omáčkou z lesného ovocia

4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 téglik
smotana na šľahanie
1 ks
vanilkový struk
2 PL
práškový cukor
3
želatína
300 g
lesné ovocie
3 PL
kryštálový cukor
trochu
mlieko

postup

1.
Smotanu nalejeme do hrnca spolu s mliekom tak, aby sme mali objem 400 ml. Pridáme vanilkový lusk aj s vyškriabanou dužinou a cukor. Za stáleho miešania smotanu zohrejeme, ale nevaríme! Necháme ju chvíľu postáť a potom ju precedíme.
2.
Vmiešame vyžmýkanú želatínu, ktorú sme namočili do studenej vody a hotovým krémom naplníme poháre. Panna cottu vložíme stuhnúť do chladničky aspoň na 3 hodiny.
3.
Tesne pred podávaním si v hrnci zohrejeme lesné ovocie s cukrom. Môžeme ho nechať vcelku alebo rozmixovať tyčovým mixérom na omáčku. Horúcou omáčkou prelejeme panna cottu a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.