Pridať recept

Panna cotta s kardamónom a broskyňou

ingrediencie

200 g
syr Mascarpone
400 ml
smotana na šľahanie
3 PL
práškový cukor
1 KL
práškový kardamón
5
želatína
1 konzerva
broskyňový kompót

postup

1.
Krémový syr vymiešame s práškovým cukrom. Tri plátky želatíny namočíme do studenej vody na 5 minút. Smotanu zohrejeme, ale nevaríme, ochutíme kardamónom a cukrom. Vmiešame do nej vyžmýkanú želatínu a necháme ju rozpustiť. Potom smotanu zmiešame s krémovým syrom a zmesou naplníme poháre. Panna cottu vložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny.
 
2.
Broskyne scedíme a pokrájame ich na malé kocky. Šťavu scedíme a dolejeme do 300 ml vodou. Zohrejeme ju, odstavíme a vmiešame vyžmýkanú zvyšnú želatínu, ktorú sme na 5 minút namočili do studenej vody. Pridáme nakrájané broskyne a túto zmes vylejeme na panna cottu.
3.
Dezert opäť vložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať