Plnené čajové pečivo
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
hrnčeky
polohrubá múka
1
hrnček
práškový cukor
220
g
maslo
1
ks
vajce
1
balíček
vanilkový cukor
1
KL
kypriaci prášok do pečiva
3
PL
nasekané lieskové orechy
Plnka:
5
ks
sušené marhule
5
ks
sušené figy
3/4
hrnček
hrozienka
100
g
kvalitná horká čokoláda
3/4
hrnček
nasekané lieskové orechy
1
PL
rum
2
PL
džem marhuľový
postup
1.
Najskôr si pripravíme plnku tak, že všetko nadrobno nasekáme, zmiešame s rumom a džemom. Lis na citrón jemne potrieme olejom, vyložíme potravinárskou fóliou.
2.
Suroviny na cesto spracujeme a cesto vložíme na chvíľu do chladničky. Potom z cesta odoberáme kúsky, vložíme ich do listu na citrón, urobíme jamku do nej vložíme plnku a opäť cesto. Takto vytvoríme kopčeky, ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Posypeme ich nasekanými orieškami.
3.
Pečieme v rúre vyhriatej na 175°C cca 15 minút. Upečené ich necháme vychladnúť. Vydržia veľmi dlho a sú naozaj chutné.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.