Pridať recept

Popraskané čokoládové crinkles

35
porcií
102
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

225 g
kvalitná horká čokoláda
60 g
maslo
2 ks
vajce
100 g
kryštálový cukor
225 g
hladká múka
1 KL
vanilkový extrakt
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
1 štipka
soľ
trochu
krupicový a práškový cukor na obaľovanie

postup

1.

Rozlámanú čokoládu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli a odstavíme. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme vychladnutú čokoládu, vanilkový extrakt a nakoniec múku zmiešanú s kypriacim práškom a soľou. Cesto odložíme na hodinu do chladničky, nie viac!

 
2.

Z cesta potom formujeme rukami guľky o veľkosti vlašského orecha. Obalíme ich v krupicovom cukre a potom v práškovom cukre. Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie trošku ďalej od seba.

3.

Pečieme v rúre vyhriatej na 170°C cca 10 minút. Necháme ich vychladnúť na plechu, lebo sú veľmi krehké.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
22.12.2020 15:20 | |
+32 -13
Za mna to bolo až extrémne sladké.