Pridať recept

Zlepované perníčky

99
porcií
100
minút
vysoká
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
kryštálový cukor
500 ml
voda
1 KL
sóda bikarbóna
2 kg
hladká múka
1 balíček
kypriaci prášok do perníka
20 g
salajka
380 g
med
4 ks
vajce
1 KL
mletá škorica

Plnka:

200 ml
horúca voda
100 g
mleté orechy
trochu
slivkový lekvár
1 PL
rum

Poleva:

300 g
čokoláda
100 g
Cera

postup

1.
Pripravíme si aspoň 6 litrový hrniec, kde uvaríme cukor s vodou. Keď zmes začne vrieť, pridáme sódu a varíme ešte 5 minút. Zmes odstavíme na 6 hodín, potom pridáme múku s práškom do perníka a salajkou. Vypracujeme cesto, ktoré necháme 12 hodín odstáť a vtedy bude mať tú správnu konzistenciu.
 
2.
Z hrnca si postupne odoberáme cesto, vyvaľkáme ho na pomúčenej doske na hrúbku 3 mm a formičkou vykrajujeme kolieska, srdiečka alebo iné tvary. Ukladáme ich na vymastený plech ďalej od seba. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 7 minút.
3.
Upečené perníčky necháme vychladnúť a pripravíme si plnku. Asi 300 g upečených perníčkov postrúhame, zalejeme horúcou vodou, pridáme lekvár a mleté orechy. Plnku môžeme dochutiť rumom.
4.
Srdiečka potrieme plnkou a priložíme druhé srdiečko. Takto zlepené ich močíme do polevy, ktorú sme si pripravili vo vodnom kúpeli z čokolády a Cery.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať