FOTORECEPT: Segedínsky guláš s pretlakom
75
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
bravčová krkovička
1
kg
kyslá kapusta
2
ks
cibuľa
3
strúčiky
cesnaku
140
g
pretlak
400
g
kyslá smotana
štipiek
soľ
trochu
čierne korenie
ks
rasca
trochu
štipľavá paprika
3
ks
bobkový list
5
ks
nové korenie
podľa chuti
čili
1
ks
zemiaky na zahustenie
trochu
olej
postup
2.
Cibuľu a cesnak si ošúpeme a potom nakrájame nadrobno
3.
Mäso si tiež nakrájame na kocky
4.
Cibuľu s cesnakom si orestujeme do zlata
6.
Potom pridáme soľ, čierne korenie, mletú rascu a štipľavu papriku
7.
Medzi tým si vymiešame smotanu s pretlakom
8.
A nastrúhame alebo nadrobno pokrájame zemiak, ktorým budeme zahusťovať
9.
Po pol hodine pridáme kapustu, bobkový list a nové korenie
10.
Podlejeme vodou a prikryté dusíme ešte 15-20 minut
14.
Inšpirujte sa aj tu: Segedínsky guláš v 7 chutných overených receptoch a niečo málo o jeho pôvode
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.