Pridať recept

Zemiakové žemle

8
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
polohrubá múka
2 KL
morská soľ
1/2 KL
rasca
1 KL
cesnaku
1 ks
vajce
1 kocka
droždie
2 dl
mlieko
1 ks
zemiaky
100 g
tvrdý syr
5 PL
olej

postup

1.
Zo všetkých surovín vypracujeme kysnuté cesto, ktoré necháme podkysnúť 30 minút na teplom mieste.
 
2.
Potom na doske premiesime, tvarujeme malé žemličky, ktoré potrieme žĺtkom, môžme posypať makom, rascou, sezamom...a pečieme 20-30 minút pri teplote 175 stupňov do zlatista.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Upečte doma rôzne druhy pečiva
S týmito overenými receptami a radami upečiete vždy na jednotku!
Pečenie chleba sa stalo i vďaka kváskovaniu veľkým hitom. Keď ste už zvládli tento dôležitý krok, môžete...
Overené recepty na rožky, žemle i bagety aj pre začiatočníkov
Pečieme doma: Overené recepty na rožky, žemle i bagety aj pre úplných začiatočníkov
Niet nad teplé, chrumkavé pečivo priamo z rúry. Ak sa pohrávate s myšlienkou upiecť okrem domáceho chlebíka aj...
Pecivo1
Pečivo
PečivoTvrdé pečivo vložte do kameninovej nádoby a postavte ju do kastróla s horúcou vodou. Keď vyberiete...