Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Maďarský guláš

4
porcie
210
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
hovädzie pliecko
4 PL
olej
3 ks
cibuľa
1 ks
paprika
1 ks
čili paprička
2 ks
paradajka
1 PL
paradajkový pretlak
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
1 KL
kmín
2 KL
mletá červená paprika
1 KL
majoránka
150 ml
vývar

postup

1.
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Cibuľu ošúpeme a nadrobno nakrájame. Speníme ju na rozpálenom oleji v hrnci, pridáme mäso a miešame, dokým sa zatiahne. Potom pridáme soľ, korenie, kmín a mletú červenú papriku. Prikryjeme a oheň stiahneme na minimum.
2.
Mäso necháme restovať vo vlastnej šťave dokým je to možné, cca po 2 hodinách prilejeme 50 ml vývaru. Potom pridáme na pásiky nakrájanú papriku, na menšie kúsky nakrájané olúpané paradajky, čili papričku, cesnak, paradajkový pretlak, zvyšný vývar a majoránku.
3.
Guláš dusíme ešte zhruba 20 minút, ak je potrebné dochutíme ho soľou a korením. Môžeme podávať, dobrú chuť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
French crepes
Čarujeme s ohňom - flambujeme!
Čarujeme s ohňom - flambujeme!
Flambovanie má základ vo francúzskom slove “ flamber“, čo v preklade znamená horieť. Tento spôsob úpravy jedla patrí...
Offering root
Viete ako spestriť obyčajnú zemiakovú kašu?
Viete ako spestriť obyčajnú zemiakovú kašu?
Do už hotovej kaše stačí pridať prelisovaný cesnak, vynikajúca je aj kaša s opraženou cibuľkou alebo slaninou. Skúsiť...
Row of macaroons
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Sú farebné, malé, z vonku chrumkavé, vo vnútri mäkké ako obláčik a spojené lahodným krémom. Hovorí sa, že makrónky...