Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Milánske hovädzie mäso

4
porcie
150
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
hovädzie mäso
1 ks
cibuľa
5 PL
olej
20 g
hladká múka
4 strúčiky
cesnak
20 g
paradajkový pretlak
100 g
čerstvé šampiňóny
30 g
maslo
1 PL
med
100 ml
červené víno
1 PL
sójová omáčka
250 ml
vývar
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
trochu
jarná cibuľka na ozdobu

postup

1.
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na pásiky. Jemne ich obalíme v múke a prudko opečieme na rozpálenom oleji zo všetkých strán. Odložíme ho bokom a vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak.
2.
Mäso vrátime naspäť, pridáme paradajkový pretlak a pokrájané šampiňóny. Dochutíme soľou, korením, podlejeme polovicou vývaru a na miernom ohni prikryté dusíme 90 minút. Počas dusenia podlievame vývarom.
3.
Potom mäso odkryjeme, podlejeme vínom, sójovou omáčkou a dusíme ešte 20 minút. Podávame s ryžou alebo cestovinami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.
Fazuľový prívarok
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Osobitou úpravou, ktorá patrí do tepelnej úpravy je zahusťovanie pokrmov. Jedlá zahusťujeme zápražkou, zátrepkou, alebo...