Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Milánske hovädzie mäso

4
porcie
150
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
hovädzie mäso
1 ks
cibuľa
5 PL
olej
20 g
hladká múka
4 strúčiky
cesnak
20 g
paradajkový pretlak
100 g
čerstvé šampiňóny
30 g
maslo
1 PL
med
100 ml
červené víno
1 PL
sójová omáčka
250 ml
vývar
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
trochu
jarná cibuľka na ozdobu

postup

1.
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na pásiky. Jemne ich obalíme v múke a prudko opečieme na rozpálenom oleji zo všetkých strán. Odložíme ho bokom a vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak.
2.
Mäso vrátime naspäť, pridáme paradajkový pretlak a pokrájané šampiňóny. Dochutíme soľou, korením, podlejeme polovicou vývaru a na miernom ohni prikryté dusíme 90 minút. Počas dusenia podlievame vývarom.
3.
Potom mäso odkryjeme, podlejeme vínom, sójovou omáčkou a dusíme ešte 20 minút. Podávame s ryžou alebo cestovinami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
hrušky
Vitamínová bomba na tieto sychravé jesenné dni - hruška!
Vitamínová bomba na tieto sychravé jesenné dni - hruška!
Jeden z mnohých druhov jesenného ovocia, ktoré sa môže pýšiť skvelou chuťou, jemnou vôňou a liečivou silou. Ak sa...
jablkové recepty
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Jablká dozrievajú a my máme pre vás 5 tipov ako si jablká uchovať po celý rok.
AEG
Čo dokáže para
Čo dokáže para
Lahodná zelenina, dokonalý steak, chutná ryba. Aby sa skvelé jedlo objavilo na vašom tanieri, nemusíte nevyhnutne...