Pridať recept

Šampiňónové rizoto

ingrediencie

1 hrnček
ryža
1 hrnček
voda
200 g
šampiňóny
1 ks
pór
trochu
maslo
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie

postup

1.
Ryžu preberieme, premyjeme a necháme dobre odkvapkať tak, aby bola ryža takmer suchá. Na dno kastróla alebo panvice dáme olej a keď je rozpálený, vsypeme ryžu. Za stáleho miešania ju opražíme a keď sa začne sťahovať, zalejeme ju vodou 1,5 hrnčeka na toto množstvo. Dochutíme soľou, do stredu vložíme cibuľu a prikryjeme. Stíšime oheň a dusíme. Keď už ryža vsiakne všetku vodu, odstavíme ju a necháme odstáť. Celé by to malo trvať ani nie 20 minút.
 
2.
Na masle orestujeme na kolieska nakrájaný pór. Pridáme očistené a na menšie kúsky nakrájané šampiňóny. Ak šampiňóny nepustia dosť šťavy, podlejeme ich cca 50 ml vody. Postupne k nim pridáme uvarenú ryžu a máme hotovo.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.