Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kuracie kúsky v slaninovom obale so syrovou omáčkou

4
porcie
55
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
kuracie prsia
200 g
schwarzwaldská šunka
100 g
syr Niva
200 ml
smotana na šľahanie
300 ml
mlieko
1 PL
hladká múka
1 plátok
maslo
3 PL
olej
podľa chuti
soľ, mleté biele korenie

postup

1.
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie rezančeky. Dochutíme ich soľou, korením a obalíme v plátkoch šunky. V panvici roztopíme maslo a olej, kuracie kúsky opečieme z každej strany cca 3 minúty. Vyberieme ich a udržiavame v teple.
2.
Olej z panvici zlejeme, na panvicu nalejeme mlieko a necháme ho prejsť varom. Pridáme syr a v mlieku ho rozpustíme. V smotane rozmiešame múku, vlejeme ju do mlieka a necháme prevrieť. Odstavíme ju a môžeme podávať.
3.
Kuracie v slaninovom obale podávame so syrovou omáčkou a najlepšie pečenými zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...