Jahodový cheesecake
8
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
biela čokoláda
5
ks
vajce
250
g
syr Mascarpone
200
g
jahody
postup
1.
Čokoládu rozlámeme a rozpustíme vo vodnom kúpeli. Necháme ju vychladnúť, potom primiešame mascarpone a žĺtka. Bielka vyšľaháme a opatrne vmiešame do cesta. Jahody rozmixujeme tyčovým mixérom na pyré.
2.
Cesto nalejeme do formy, ktorú sme vymastili maslom. Uložíme ju do hlbšieho plechu, ktorý naplníme vodou. Jahodovým pyré urobíme do cesta mramorový vzor. Pečieme v rúre vyhriatej na 170°C cca 15 minút. Potom rúru stíšime na 160°C a pečieme ešte 15 minút. Cheesecake necháme vychladnúť v pootvorenej rúre.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.