Pridať recept

Luxusne jemná nátierka z tofu a grilovaných šampiňónov

ingrediencie

1 balíček
biele tofu
1 ks
šalotka
6 ks
šampiňón
1 ks
cuketa
1 strúčik
cesnaku
štipiek
kurkuma
trochu
kokosový olej
podľa chuti
morská soľ

postup

Hoci je sója a výrobky z nej zaznávaná, doprajem si ju aspoň raz mesačne. Buď vo forme nápoja, naparených bôbov, alebo tofu. Tofu si kupujem v bio kvalite, ale keď nestihnem, postačí aj to z bežného obchodu. Tofu nie je „raw“. V skratke - vyrába sa varením surových bôbov sóje, tie sa scedia, následne sa vymixujú, vyzrážajú (vraj so sadrou) a zaťažia pre stratu tekutiny a je z nich tofu. Tofu sa dochucuje rôznymi koreninami, orechmi, údi sa. Pochádza z Číny. Pre vysoký obsah bielkovín je sója výborným doplnkom stravy. Tofu mám rada grilované, alebo ľahko osmahnuté. A v nátierkach je doslova luxusom pre svoju krémovú a nadýchanú konzistenciu.

1.
Tofu, pokrájané na malé kúsky osamhneme na šalotke. Medzitým grilujeme nasucho šampiňóny s cuketou, každé zvlášť tak, aby sa z nich vyparila voda. Môžeme pridať kvapku kokosového tuku. Ale nemajú sa smažiť.
 
2.
Všetko vložíme do mixéra, spolu s kurkumou a 1 PL kokosového tuku. (Pôsobí ako antiseptikum, nebojte sa ho).
3.
Vymixovaný hladký krém dochutíme soľou a podávame na hriankach, alebo so zeleninou ako je mrkva, zeler.
4.
Cuketu by sme mohli rozmixovať aj surovú, ale po chvíľke by sa jej štruktúra oddelila od tofu a vznikla by mláčka. Riešením by bolo zahusťovadlo, v podobe napríklad tapiokovej múky, ale vieme si poradiť aj predusením, či grilovaním a surové ingrediencie dáme na nátierku. Tofu nátierka sa hodí aj na párty hubky k sektu. A tiež chutí deťom. Len im nehovorte, čo v nej je, kým ju nezjedia. Teda, záleží na tom, či majú radi tofu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Veľké trápenie našich známych tvári: Ako správne pripraviť včelie úliky? Janka Kovalčíková vie, ako na to!
Veľké trápenie našich známych tvárí: Ako správne pripraviť včelie úliky? Janka Kovalčíková vie, ako na to!
Aj vianočný špeciál tretej série šou Pečie celé Slovensko prinesie vtipné, ale aj náročné momenty. Koho...
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
Fantastický šalát, ktorý poznáte pod názvom Slonie žrádlo, sa v našej rodine pripravoval veľmi často...
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Prírodní bojovníci proti prechladnutiu, chrípke i na posilnenie imunity. Správnou kombináciou týchto dostupných...
TOP
Najlepšie nátierky: 25 receptov na chutné nátierky, ktoré vám spríjemnia vstávanie
Najlepšie nátierky: 25 rýchlych receptov na chutné nátierky, ktoré vám spríjemnia vstávanie
Nátierky sú perfektným riešením raňajok i rýchlej večere. Tu nájdete množstvo inšpirácií...
10 receptov na najobľúbenejšie nátierky priamo od pani kuchárky: Výborné na víkendové raňajky, olovrant či
10 receptov na najobľúbenejšie nátierky priamo od pani kuchárky: Výborné na víkendové raňajky, olovrant či na chlebíčky pre návštevu
Recepty na legendárne nátierky priamo od pani kuchárky zo školskej jedálne. Niektoré z nich sme nejedli roky,...