Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Perfektné pečené zemiaky

6
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 kg
zemiaky
8 PL
slnečnicový olej
1 zväzok
rozmarín

postup

Predhrejeme rúru na 200°C. Zemiaky očistíme a nakrájame ich na štvrťky. Uvaríme ich v slanej vode 10 minút a zlejeme.Do skla alebo pekáča dáme olej alebo masť podľa toho čo použijeme. Dáme to do rúry cca na 5 minút, pokiaľ je olej úplne horúci. Potom do toho dáme zemiaky a dobre premiešame. Osolíme, okoreníme a pridáme rozmarín. Pečieme cca hodinu dozlatista a dochrumkava.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...