Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Špagety s pestom z mandlí a petržlenu

ingrediencie

1 zväzok
petržlenová vňať
1 zväzok
bazalka
2 strúčiky
cesnak
50 g
mandle
2 PL
nastrúhané pecorino
2 PL
olej
1/2 ks
sušená čili paprička
125 ml
vývar
štipiek
soľ
400 g
špagety

postup

1.
Petržlenovú vňať a bazalku opláchneme, osušíme, lístky otrháme a nasekáme najemno. Cesnak ošúpeme a spolu s bylinkami a mandľami ho rozmixujeme v mixéri. Pridáme pecorino, olej a rozdrvené čili a krátko premixujeme. Pesto zalejeme vývarom a osolíme.
2.
Špagety uvaríme podľa návodu na obale vo vriacej osolenej vode. Scedíme a pritom zachytíme zhruba 100 ml vody, v ktorej sa varili.
3.
Pesto vmiešame do cestovín. Ak je príliš suché, pridáme prípadne trochu vody s rezancov.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vino a jedlo
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
Gurmánsky zážitok už nemusíte hľadať iba v drahých reštauráciách. Naučte sa správne skombinovať dobré víno s jedlom...
Mango, pineapple
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dobroty naservírované v pohároch si môžte pripraviť aj na niekoľko dní dopredu a pochutiť si hocikedy keď vás...
Close up of rose
Vyberte sa na šípky, teraz je na to ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je na to ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...