Pridať recept

Liptovské pirohy

8
porcií
25
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
zemiaky
500 g
polohrubá múka
2 ks
vajce
200 g
bryndza
100 g
slanina
200 ml
kyslá pochúťková smotana
2 KL
kôpor
4 PL
soľ
100 ml
olej

postup

Vynikajúce bryndzové pirohy...

1.

Uvarené zemiaky postrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme trošku soli, vajíčka a múky podľa potreby. Z nastrúhaných zemiakov bude cesto úplne vláčne.

 
2.

Vypracujeme hladké cesto, tak aby sa nelepilo na ruky.

3.

Vyvaľkáme na hrúbku asi na hrúbku 3 mm a vykrajujeme okrúhlou formičkou (pohárom ). Na každé koliesko dáme plnku z bryndze. Uzavrieme a poriadne pozatláčame. My zatláčame vidličkou. Možno by bolo dobré kúpiť si formičku na pirohy, ale takto je väčšia zábava :-)

4.

Opražíme si kocky slaninky.

5.

Hotové pirohy varíme v osolenej vode asi 5 minú (vyplávajú na povrch). Hotové podávame s omáčkou s kyslej smotany a posypané opraženou slaninkou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
TOP
Sladké pirohy s čučoriedkami
Žiadne vajce, žiadne zemiaky a pirohy mäkké ako vatička! Toto sú najlepšie pirohy na svete, iné už nerobím, dnes so sladkými plnkami
Sladký obed aj dezert v jednom! Úžasne jemné a mäkké sladké pirohy tak, ako ich máme najradšej.
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Už ste pirohy niekedy vyprážali? Neviem vysvetliť, aké dobré sú tieto vyprážané pirohy, celkom z iného sveta
Už ste pirohy niekedy vyprážali? Neviem vysvetliť, aké dobré sú tieto vyprážané pirohy, celkom z iného sveta a absolútne fantastické
Bryndzové pirohy sú fantastické, ale tieto sú oveľa chutnejšie! Zvonka krásne chrumkavé, vo vnútri úžasne...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...