Pridať recept

Americké žemle

8
porcií
65
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

240 ml
mlieko
2 ks
vajce
6 PL
maslo
1 KL
soľ
2 PL
cukor
500 g
polohrubá múka
3/4 ks
droždie
sezam

postup

1.
Ingrediencie dáme do domácej pekárne a necháme vymiesiť a vykysnúť cesto alebo cesto spracujeme ručne. Ak nemáme pekáreň, pripravíme si klasické kysnuté cesto.u.
 
2.
Po vykysnutí cesto spracujeme a nachystáme si male bochníky žemle a necháme na pracovnej doske ešte trochu podkysnúť cca 20 minút.
3.
Potrieme mliekom a posypeme sezamom. Pečieme pri 200 stupňoch kým nám žemle chytia krásnu farbu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
21.1.2013 10:27 | |
+5 -1
vyzerajú perfektne (y)
dzusi16
2.8.2016 15:21 | |
+1 -4
Nesu dobre nerobte
Podobné články
Hamburgery
Chystáte sa grilovať? Fantastické nápady na prípravu chutných hamburgerov
Vymyslite si letnú grilovačku v hamburgerovom štýle. Veľkou výhodou je, že ich môžete pripraviť na rôzne...
Overené recepty na rožky, žemle i bagety aj pre začiatočníkov
Pečieme doma: Overené recepty na rožky, žemle i bagety aj pre úplných začiatočníkov
Niet nad teplé, chrumkavé pečivo priamo z rúry. Ak sa pohrávate s myšlienkou upiecť okrem domáceho chlebíka aj...
Pecivo1
Pečivo
PečivoTvrdé pečivo vložte do kameninovej nádoby a postavte ju do kastróla s horúcou vodou. Keď vyberiete...
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Video: 3 kroky k dokonalému hamburgeru
Dnes už hamburger nie je len privilégiom rýchlych pohostinstiev, ale často ho objavíte ako nemennú súčasť...
Burger podľa Martina Nováka: Šéfkuchár radí, toto urobte, aby sa vám žemľa už nikdy nerozmočila
Burger podľa Martina Nováka: Šéfkuchár radí, toto urobte, aby sa vám žemľa už nikdy nerozmočila
Improvizujte ako šéfkuchár Martin Novák a pripravte si perfektný hamburger a to zo surovín, ktoré máte určite doma!