Pridať recept

Slávnostná syrová roláda

6
porcií
35
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
tvrdý syr
100 g
syr
500 g
šunka
100 g
šunková saláma
2 ks
uvarené vajce natvrdo
200 g
maslo
1 ks
červená paprika
6 ks
párky
6 ks
cesnaku
1 KL
horčica
1/2 KL
bazalka
1 KL
soľ
1/2 KL
mleté čierne korenie

postup

1.
Na pekáč rozprestrieme papier na pečenie, na ktorý poukladáme plátky tvrdého syra tak, aby sa trošku prekrýval. Dáme asi na 5 minút do rúry vyhriatej na 100 stupňov. Syr sa spojí a ostane pekný plátok. Okamžite prenesiem z plechu na pracovnú plochu. Po vychladnutí poukladáme na syrový plát plátky šunky.
 
2.
Z masla, šunkovej salámy, cesnaku, horčice, vajíčok, bazalky, soli, korenia urobíme jemnú nátierku (pomixujeme) a túto hmotu navrstvíme na pripravený plát. Poukladáme prekrojený párok, na pásiky nakrájanú kápiu.
3.
Opatrne zrolujeme a odložíme do chladničky. Z tohto množstva pripravíme dve rolády. Plnku podľa chuti môžme obmieňať. My sme do druhej pomixovali ešte červenú kápiu.
4.
Nakrájame a podávame s čerstvým chlebom a zeleninkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
nadis
16.4.2014 20:41 | |
+4 -2
tak ja to robím trocha inak. Dobre vyzretý eidam- musí byť pekný žltý , kompaktný / 500 g,/ nedávam na plech, ale v mikroténovom vrecku do vriacej vody, potom vypnem a nechám zohriať, až zmäkne.Dám na dosku, ktorú navlhčím, saby sa syr nelepil, vyváľam na potrebnú veľkosť a hrúbku ako budem potrebovať , a potriem rozotretým pikantným taveným syrom s maslom, a na túto vrstvu dávam šunku, pokrájanú nakladanú kápiu, na plátky nakrájanú nakladanú uhorku a podobne. Zaviniem do rolády, ktorú zakrútim do alobalu, alebo potravinárskej fólie, a nechám chladiť v chladničke. Potom krájam na šikmé rezy a podávam. Dá sa plniť aj vlašským šalátom, alebo všetkým, na čo má kto chuť, alebo kto je na akú plnku zvyknutý :-)
Podobné články
vajce
Poznáte označenie vajíčok?
Podľa akosti sa vajíčka rozdeľujú do dvoch tried, pre maloobchodný predaj sú určené iba čerstvé vajcia...
Chunks of cheddar cheese on plate
Čedar syr
Cheddar je malá obec v juhovýchodnom Anglicku. Práve odtiaľ pôvodne pochádza jeden z najobľúbenejší syrov...
Vyprážaný čili hermelín
Vyprážaný čili hermelín: Delikátna odmena po ťažkom dni v práci
Príjemne pikantná variácia na klasickú vyprážanú pochúťku.
Vaječný žĺtok
Video: Ako oddeliť žĺtka od bielok?
Najlepšie recepty na nadýchané piškóty, bábovky, či cupcakes, začínajú rovnako: Oddelíme žĺtka od bielkov...
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Biele vlákna prechádzajúce cez šunku nie sú ničím zvláštnym a väčšina z nás im nevenuje pozornosť. Koniec...