Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Žemle s prekvapením

ingrediencie

4 ks
žemľa
100 g
syr
30 g
rozpustené maslo
100 g
šunka
2 ks
paradajka
4 ks
vajce
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
podľa chuti
zelenina

postup

1.
Zo žemlí odrežeme vrchnú časť, vydlabeme stred a rozpusteným maslom polejeme stred každej žemle. Pridáme nastrúhaný syr, plátok šunky, opäť syr a všetko pritlačíme. Na vrch rozbijeme vajíčko a takto pripravené žemle zabalíme do alobalu.
2.
Pri teplote 180°C ich pečieme cca 20 minút. Dávame pozor, aby nám nevytieklo vajíčko, alobal by sa nám prilepil. Pred podávaním dochutíme soľou, korením a máme hotovo.
3.
TIP: Do žemle môžeme dať aj zeleninu, musí byť však dostatočne veľká, aby vajíčko nevytieklo.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Bazový sirup
Najlepšie sirupy sú tie domáce
Najlepšie sirupy sú tie domáce
5 skvelých receptov na jarné sirupy, ktoré si jednoducho pripravíte doma.
Ako zo servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Tričko, motýľ či šaty? Prestierajte hravo! Ukážeme vám ako na to...