Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Žemle s prekvapením

ingrediencie

4 ks
žemľa
100 g
syr
30 g
rozpustené maslo
100 g
šunka
2 ks
paradajka
4 ks
vajce
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
podľa chuti
zelenina

postup

1.
Zo žemlí odrežeme vrchnú časť, vydlabeme stred a rozpusteným maslom polejeme stred každej žemle. Pridáme nastrúhaný syr, plátok šunky, opäť syr a všetko pritlačíme. Na vrch rozbijeme vajíčko a takto pripravené žemle zabalíme do alobalu.
2.
Pri teplote 180°C ich pečieme cca 20 minút. Dávame pozor, aby nám nevytieklo vajíčko, alobal by sa nám prilepil. Pred podávaním dochutíme soľou, korením a máme hotovo.
3.
TIP: Do žemle môžeme dať aj zeleninu, musí byť však dostatočne veľká, aby vajíčko nevytieklo.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
woman looking
Zákusky ako z cukrárne si s nami hravo pripravíte aj doma!
Zákusky ako z cukrárne si s nami hravo pripravíte aj doma!
8 neodolateľných pokušení z cukrárenských vitrín si ľahko pripravíte u vás doma vďaka našim overeným receptom.
Základný kurací
Video: Ako pripraviť dokonalý kurací vývar
Video: Ako pripraviť dokonalý kurací vývar
Opakovanie je matka múdrosti. Preto sme tu s krátkym videom, v ktorom si zopakujeme ako pripraviť všeliek známy tiež...