Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Žemle s prekvapením

ingrediencie

4 ks
žemľa
100 g
syr
30 g
rozpustené maslo
100 g
šunka
2 ks
paradajka
4 ks
vajce
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
podľa chuti
zelenina

postup

1.
Zo žemlí odrežeme vrchnú časť, vydlabeme stred a rozpusteným maslom polejeme stred každej žemle. Pridáme nastrúhaný syr, plátok šunky, opäť syr a všetko pritlačíme. Na vrch rozbijeme vajíčko a takto pripravené žemle zabalíme do alobalu.
2.
Pri teplote 180°C ich pečieme cca 20 minút. Dávame pozor, aby nám nevytieklo vajíčko, alobal by sa nám prilepil. Pred podávaním dochutíme soľou, korením a máme hotovo.
3.
TIP: Do žemle môžeme dať aj zeleninu, musí byť však dostatočne veľká, aby vajíčko nevytieklo.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Netradičné Mojito
Mojito drink 4x inak
Mojito drink 4x inak
Vyskúšajte variácie najznámejšieho letného alkoholického drinku. Čučoriedky, jahody, pomaranč, či melón dodajú drinku...
Slivkovy lekvar
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Päť receptov na tradičnú dobrotu, ktorá stáročia dotvára slovenské dezerty a sladké chody.
Mrkvová polievka
Delikátne polievky z letnej záhradky
Delikátne polievky z letnej záhradky
Päť polievok, ktoré chutne využívajú čerstvé plody leta.