Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Baklažán plnený syrom a olivami

2
porcie
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
baklažán
1 PL
olivový olej
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
1 KL
citrónová šťava
1 balíček
syr Feta
1 hrsť
čierne olivy
1 PL
petržlenová vňať

postup

1.
Baklažán umyjeme, osušíme a rozkrojíme napoly. Urobíme doňho zárezy, ale dávame pozor, aby sme neprerezali aj šupku. Dochutíme ho soľou a otočíme ho na papierovú utierku rezmi dolu.
2.
Rúru dáme vyhriať na 200°C. Baklažán potrieme olejom a vložíme na 15 minút do rúry. Potom ho posypeme Fetou, olivami a vložíme ešte na 10 minút zapiecť. Podávame posypané petržlenovou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fánky
Top 3 recepty na fánky
Top 3 recepty na fánky
Vyprážané, pečené či tvarohové, ale vždy plné lásky a Božej milosti.
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.