Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Nepečená maková torta

ingrediencie

1 ks
piškóty
250 g
nemletého maku
250 g
práškový cukor
100 ml
rum
100 g
mleté vlašské orechy
100 g
masla alebo stuženého rastlinného tuku
1/2 ks
pomaranča alebo citróna
pomarančový lekvár
čokoládová poleva

postup

1.
Mak na sitku prelejeme vriacou vodou, necháme dôkladne odkvapkať a pomelieme. Maslo vymiešame s cukrom do peny, pridáme mak, rum, orechy a strúhanú pomarančovú alebo citrónovú kôru.
2.
Do pripravenej formy uložíme vrstvu piškót, na ňu natrieme makový krém. podľa veľkosti formy zopakujeme jeden- či dvakrát. Tortu dáme do chladničky stuhnúť.
3.
Vychladnutú tortu vyklopíme, natrieme mierne rozpusteným lekvárom a polejeme čokoládovou polevou. Podávame ozdobenú šľahačkou.
4.
Dobrá rada: Tortu podávajte až na druhý deň, aby krém dobre vsiakol do piškót. Ak ju však chcete konzumovať hneď, piškóty pokvapkajte pomarančovou šťavou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
čili
Diabolské plody - čili papričky!
Diabolské plody - čili papričky!
Čili papričky rastú na cca 1 meter vysokých kríkoch v tropických a subtropických oblastiach. Väčšinou sú spájané práve...
škorica
Škorica, to nie je len korenina!
Škorica, to nie je len korenina!
Keď sa povie slovko škorica, každého určite napadnú samé sladké dobroty ako sú osie hniezda, jablková štrúdľa, perník,...
Šalát z mladého karfiolu
Video: Ako nakrájať karfiol
Video: Ako nakrájať karfiol
Karfiol obsahuje ľahko stráviteľné bielkoviny. Nachádzajú sa v ňom vitamíny A, B1, B2, B6, E, C a vitamín K, ktorý...