Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fazuľová talianska polievka

ingrediencie

250 g
biela fazuľa
100 ml
olej
2 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnak
400 g
konzervované paradajky
1 PL
paradajkový pretlak
850 ml
voda
1 KL
oregano
100 g
cestoviny
50 g
sušené paradajky
100 g
parmezán
1 KL
petržlenová vňať
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ

postup

1.
Fazuľu namočíme na noc do studenej vody. Vodu zlejeme a fazuľu dáme variť do väčšieho hrnca. Zalejeme takým množstvom vody, aby bola zakrytá.
2.
Varíme asi 15 minút. Fazuľu scedíme a odložíme do tepla.
3.
Na oleji opražíme cibuľu nakrájanú na kolieska, pridáme pretlačený cesnak, pokrájané paradajky a pretlak. Všetko premiešame a zalejeme 850 ml vody.
4.
Vložíme fazuľu, ochutíme oreganom a na miernom ohni varíme aspoň 45 minút, aby fazuľa zmäkla.
5.
Pridáme cestovinu, soľ, korenie a pokrájané sušené paradajky. Všetko spolu premiešame a varíme 10 minút, kým cestoviny nezmäknú.
6.
Jednotlivé porcie posypeme petržlenovou vňaťou a strúhaným parmezánom priamo na tanieri.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...
kôpor
Kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod má v južnom...