Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fazuľová talianska polievka

ingrediencie

250 g
biela fazuľa
100 ml
olej
2 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnak
400 g
konzervované paradajky
1 PL
paradajkový pretlak
850 ml
voda
1 KL
oregano
100 g
cestoviny
50 g
sušené paradajky
100 g
parmezán
1 KL
petržlenová vňať
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ

postup

1.
Fazuľu namočíme na noc do studenej vody. Vodu zlejeme a fazuľu dáme variť do väčšieho hrnca. Zalejeme takým množstvom vody, aby bola zakrytá.
2.
Varíme asi 15 minút. Fazuľu scedíme a odložíme do tepla.
3.
Na oleji opražíme cibuľu nakrájanú na kolieska, pridáme pretlačený cesnak, pokrájané paradajky a pretlak. Všetko premiešame a zalejeme 850 ml vody.
4.
Vložíme fazuľu, ochutíme oreganom a na miernom ohni varíme aspoň 45 minút, aby fazuľa zmäkla.
5.
Pridáme cestovinu, soľ, korenie a pokrájané sušené paradajky. Všetko spolu premiešame a varíme 10 minút, kým cestoviny nezmäknú.
6.
Jednotlivé porcie posypeme petržlenovou vňaťou a strúhaným parmezánom priamo na tanieri.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
banánová roláda
Najlepšie recepty na koláče a torty bez múky a lepku
Najlepšie recepty na koláče a torty bez múky a lepku
Nemôžete pšeničnú múku zo zdravotných dôvodov? Máme pre vás 12 sladkých koláčov a tort bez múky. Múku v nich hravo...
Pomarančový džús
Nenechajte sa oklamať a naučte sa rozoznávať ovocné nápoje!
Nenechajte sa oklamať a naučte sa rozoznávať ovocné nápoje!
Určite to poznáte, prídete do obchodu k regálom s džúsmi, kde Vám zrak zamestnajú všetky tie farebné kartónové obaly,...
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.