Valentínske minitortičky
nízka
náročnosť
ingrediencie
Korpus
250
g
polohrubá múka
125
g
HERA maslová
150
g
kryštálový cukor
2
ks
vajce
250
ml
cmár
trochu
červená gélová farba
2
ČL
prášok do pečiva
štipiek
soľ
Krém
500
g
Mascarpone
300
ml
smotana na šľahanie
podľa chuti
cukor
podľa chuti
vanilkový prášok
Na ozdobu:
hrstí
malé cukrové srdiečka, oblátka, sušienka
postup
Každý zamilovaný chce na Valentína svoju drahú polovičku prekvapiť. Ukážte svojej láske, že vám na nej skutočne záleží a upečte pre ňu špeciálne valentínske minitortičky.
1.
Najprv vyšľahajte cukor a Heru. Šľahajte asi tri minúty, pridajte vajce a Heru a pokračujte v šľahaní, kým nie je zmes krémová.
2.
Rúru predhrejte na 170 °C a pripravte si plech vyložený papierom na pečenie. Rošt v rúre dajte do stredu.
3.
Do vyšľahaného cukru, vajec a rastlinného tuku pridajte múku, do ktorej ste vmiešali štipku soli a prášok do pečiva. V cmary rozšľahajte potravinárske farbivo (podľa druhu farby, stačí asi tak 1 lyžička) a túto farebnú zmes pridajte do misy s cestom. Všetko dôkladne premiešajte. Pokiaľ za vás miesi robot, miešajte na nižších otáčkach.
4.
Cesto vylejte na pripravený plech a pečte vo vyhriatej rúre asi 20 – 30 minút.
5.
Zatiaľ čo sa korpus pečie, pripravte si krém. Do šľahača dajte mascarpone, smotanu na šľahanie, cukor a vanilkový prášok alebo extrakt. Všetko spolu vyšľahajte do hladkého krému.
6.
Z upečeného a úplne vychladnutého základu vykrajujte guľatou nerezovou formou na foodstyling kolieska. Na cesto navŕšte trochu krému, potom ešte jedno koliesko z cesta a opäť krém. Vrch ozdobte podľa vašej vlastnej fantázie. Môžete si pomôcť priehľadnou páskou na dezerty, aby zákusok držal pohromade.
Podobné recepty
Ak chcete schudnúť, zjedzte každý deň jeden balíček. Má nízky obsah kalórií a vysoký obsah bielkovín
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Hera
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.