Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Veľkonočné cupcakes s medom a orechami

ingrediencie

4 ks
vajce
150 g
práškový cukor
125 g
HERA maslová
150 g
polohrubá múka
2 ČL
prášok do pečiva
2 PL
mleté vlašské orechy
2 PL
med
100 g
brusnice

Náplň:

250 ml
plnotučné mlieko
1 ks
vanilkový puding v prášku
2 PL
trstinový cukor

Krém:

zvyšok pudingu po naplnení cupcakes
50 g
HERA maslová
250 g
tvaroh
100 g
práškový cukor
2 PL
med
hrstí
nahrubo nasekané orechy

postup

Odmeňte svojich šibačov originálnymi veľkonočnými cupcakami, ktoré vám zaručia, že si k vám prídu zamlsať i ďalší rok.

1.
Heru nechajte zmäknúť, a potom ju zmiešajte s cukrom do peny. Vďaka tomu bude pekne svetlá. Po jednom pridávajte žĺtky. Kto chce, tak môže ešte pridať čokoládu.
2.
Z bielok ušľahajte pevný sneh. Múku zmiešajte s práškom do pečiva. Múku, striedavo so snehom veľmi opatrne vmiešajte do žĺtkovej zmesi. Pridajte med, mleté orechy a brusnice.
3.
Cesto dajte do papierových formičiek na muffiny. Pečte v rúre predhriatej na 160 °C, asi 35 minút.
4.
Pripravte si puding. Zahrejte polovicu mlieka. Pridajte cukor. Vo zvyšnom mlieku rozšľahajte pudingový prášok. Túto zmes nalejte do teplého mlieka a chvíľu na miernou ohni povarte za stáleho miešania alebo šľahania metličkou.
5.
Puding i upečené základy na cupcakes nechajte vychladnúť. Do ich stredu urobte dieru. Tú naplňte pudingom.
6.
Suroviny na krém spoločne vyšľahajte. Vzhľadom k tomu, že krém obsahuje hrubšie časti (sekané orechy) použite na zdobenie lyžicu alebo zdobiacu špičku s väčším otvorom.
7.
Ešte môžete dozdobiť kytičkami alebo lístky z marcipánu, fondánu či jedlého papieru.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
jablkové recepty
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Jablká dozrievajú a my máme pre vás 5 tipov ako si jablká uchovať po celý rok.
AEG
Čo dokáže para
Čo dokáže para
Lahodná zelenina, dokonalý steak, chutná ryba. Aby sa skvelé jedlo objavilo na vašom tanieri, nemusíte nevyhnutne...
jablko
(NE) obyčajné jablká!
(NE) obyčajné jablká!
Pochrumkajte si aspoň na jednom jablku denne a budete zdravý ako rybička! O tom, že ovocie a zelenina sú prospešné...