Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Veľkonočné cupcakes s medom a orechami

ingrediencie

4 ks
vajce
150 g
práškový cukor
125 g
HERA maslová
150 g
polohrubá múka
2 ČL
prášok do pečiva
2 PL
mleté vlašské orechy
2 PL
med
100 g
brusnice

Náplň:

250 ml
plnotučné mlieko
1 ks
vanilkový puding v prášku
2 PL
trstinový cukor

Krém:

zvyšok pudingu po naplnení cupcakes
50 g
HERA maslová
250 g
tvaroh
100 g
práškový cukor
2 PL
med
hrstí
nahrubo nasekané orechy

postup

Odmeňte svojich šibačov originálnymi veľkonočnými cupcakami, ktoré vám zaručia, že si k vám prídu zamlsať i ďalší rok.

1.
Heru nechajte zmäknúť, a potom ju zmiešajte s cukrom do peny. Vďaka tomu bude pekne svetlá. Po jednom pridávajte žĺtky. Kto chce, tak môže ešte pridať čokoládu.
2.
Z bielok ušľahajte pevný sneh. Múku zmiešajte s práškom do pečiva. Múku, striedavo so snehom veľmi opatrne vmiešajte do žĺtkovej zmesi. Pridajte med, mleté orechy a brusnice.
3.
Cesto dajte do papierových formičiek na muffiny. Pečte v rúre predhriatej na 160 °C, asi 35 minút.
4.
Pripravte si puding. Zahrejte polovicu mlieka. Pridajte cukor. Vo zvyšnom mlieku rozšľahajte pudingový prášok. Túto zmes nalejte do teplého mlieka a chvíľu na miernou ohni povarte za stáleho miešania alebo šľahania metličkou.
5.
Puding i upečené základy na cupcakes nechajte vychladnúť. Do ich stredu urobte dieru. Tú naplňte pudingom.
6.
Suroviny na krém spoločne vyšľahajte. Vzhľadom k tomu, že krém obsahuje hrubšie časti (sekané orechy) použite na zdobenie lyžicu alebo zdobiacu špičku s väčším otvorom.
7.
Ešte môžete dozdobiť kytičkami alebo lístky z marcipánu, fondánu či jedlého papieru.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Spenená zrnková
Nespravte si „faux pas“ v kaviarni!
Nespravte si „faux pas“ v kaviarni!
Pitie kávy patrí medzi každodenné rituály väčšiny dospelých ľudí. Ak nepatríte medzi človeka, čo ihneď po zobudení musí...
egreš
Egreše
Egreše
Egreše sú veľmi chutné ovocie. Pri správnom výbere odrody je dokonca aj sladké. Egreš bol pôvodne obyčajný divoký ker...
smaženie
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Pri mojich prednáškach či seminároch o intolerancii na potraviny padajú najčastejšie otázky práve o lepku. Ako ho...