Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Veľkonočné cupcakes s medom a orechami

ingrediencie

4 ks
vajce
150 g
práškový cukor
125 g
HERA maslová
150 g
polohrubá múka
2 ČL
prášok do pečiva
2 PL
mleté vlašské orechy
2 PL
med
100 g
brusnice

Náplň:

250 ml
plnotučné mlieko
1 ks
vanilkový puding v prášku
2 PL
trstinový cukor

Krém:

zvyšok pudingu po naplnení cupcakes
50 g
HERA maslová
250 g
tvaroh
100 g
práškový cukor
2 PL
med
hrstí
nahrubo nasekané orechy

postup

Odmeňte svojich šibačov originálnymi veľkonočnými cupcakami, ktoré vám zaručia, že si k vám prídu zamlsať i ďalší rok.

1.
Heru nechajte zmäknúť, a potom ju zmiešajte s cukrom do peny. Vďaka tomu bude pekne svetlá. Po jednom pridávajte žĺtky. Kto chce, tak môže ešte pridať čokoládu.
2.
Z bielok ušľahajte pevný sneh. Múku zmiešajte s práškom do pečiva. Múku, striedavo so snehom veľmi opatrne vmiešajte do žĺtkovej zmesi. Pridajte med, mleté orechy a brusnice.
3.
Cesto dajte do papierových formičiek na muffiny. Pečte v rúre predhriatej na 160 °C, asi 35 minút.
4.
Pripravte si puding. Zahrejte polovicu mlieka. Pridajte cukor. Vo zvyšnom mlieku rozšľahajte pudingový prášok. Túto zmes nalejte do teplého mlieka a chvíľu na miernou ohni povarte za stáleho miešania alebo šľahania metličkou.
5.
Puding i upečené základy na cupcakes nechajte vychladnúť. Do ich stredu urobte dieru. Tú naplňte pudingom.
6.
Suroviny na krém spoločne vyšľahajte. Vzhľadom k tomu, že krém obsahuje hrubšie časti (sekané orechy) použite na zdobenie lyžicu alebo zdobiacu špičku s väčším otvorom.
7.
Ešte môžete dozdobiť kytičkami alebo lístky z marcipánu, fondánu či jedlého papieru.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Sušené slivky
Sušené ovocie je zdravé, stačí si ho dopriať s mierou!
Sušené ovocie je zdravé, stačí si ho dopriať s mierou!
Medzi najstaršie spôsoby spracovania ovocia patrí sušenie, pretože takýmto spôsobom sa podstatne predĺži doba jeho...
Zemiakové placky
Zemiakové placky 10 x inak
Zemiakové placky 10 x inak
Čo dnes na večeru? Ľahká a chutná pomoc v podobe tradičných i menej tradičných podlesníkov.
French crepes
Čarujeme s ohňom - flambujeme!
Čarujeme s ohňom - flambujeme!
Flambovanie má základ vo francúzskom slove “ flamber“, čo v preklade znamená horieť. Tento spôsob úpravy jedla patrí...