Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Francúzska čokoládová torta

ingrediencie

4 ks
vajce
100 g
kryštálový cukor
100 g
maslo
250 g
tmavá čokoláda
2 PL
polohrubá múka
1 štipka
prášok do pečiva
tuk na vymastenie
múka na vysypanie formy
čokoládová poleva

postup

1.
Čokoládu nalámeme, dáme do misy, postavíme nad teplý vodný kúpeľ. Na miernom ohni pomaly rozpustíme, odstavíme a do tekutej čokolády zamiešame maslo.
2.
Vajcia rozdelíme, žĺtky vyšľaháme dopenista s cukrom. Do žĺtkovej peny opatrne zamiešame preosiatu múku a prášok do pečiva. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, ktorý ne spolu s vychladnutou tekutou čokoládou zapracujeme do cesta.
3.
Cesto prelejeme do vymastenej a vysypanej formy. Pečieme približne 40 minút. Po upečení dáme vychladnúť a polejeme rozpustenou čokoládovou polevou.
4.
Náš tip: Tortu stačí piecť aj 25 či 30 minút, jej konzistencia bude pudingovejšia. Cesto však možno rozdeliť aj do malých zapekacích misiek, vtedy však treba skrátiť čas pečenia približne o polovicu.
5.
Elektrická rúra: 180 °C, Teplovzdušná rúra: 160 °C, Plynová rúra: stupeň 3 -- 4
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Feta cheese cubes
Kozí syr
Kozí syr
V dobe našich dedov bolo kozie mlieko a syr bežnou vecou a produktom. Dnes je tomu naopak, kozie mlieko a výrobky...
AEG
Vyvraciame mýty o indukčných varných paneloch. Toto ste možno nevedeli
Vyvraciame mýty o indukčných varných paneloch. Toto ste možno nevedeli
Indukčné panely sú obľúbené predovšetkým vďaka ich bezpečnosti. Často však u ľudí prevláda mýtus, že plyn zasa šetrí...
jablkové koláče
10 receptov na úžasné jablkové koláče
10 receptov na úžasné jablkové koláče
Jeseň sa blíži, jabĺčka dozrievajú. Jablkové koláče, na ktorých si zaručene pochutíte.