Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Francúzska čokoládová torta

ingrediencie

4 ks
vajce
100 g
kryštálový cukor
100 g
maslo
250 g
tmavá čokoláda
2 PL
polohrubá múka
1 štipka
prášok do pečiva
tuk na vymastenie
múka na vysypanie formy
čokoládová poleva

postup

1.
Čokoládu nalámeme, dáme do misy, postavíme nad teplý vodný kúpeľ. Na miernom ohni pomaly rozpustíme, odstavíme a do tekutej čokolády zamiešame maslo.
2.
Vajcia rozdelíme, žĺtky vyšľaháme dopenista s cukrom. Do žĺtkovej peny opatrne zamiešame preosiatu múku a prášok do pečiva. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, ktorý ne spolu s vychladnutou tekutou čokoládou zapracujeme do cesta.
3.
Cesto prelejeme do vymastenej a vysypanej formy. Pečieme približne 40 minút. Po upečení dáme vychladnúť a polejeme rozpustenou čokoládovou polevou.
4.
Náš tip: Tortu stačí piecť aj 25 či 30 minút, jej konzistencia bude pudingovejšia. Cesto však možno rozdeliť aj do malých zapekacích misiek, vtedy však treba skrátiť čas pečenia približne o polovicu.
5.
Elektrická rúra: 180 °C, Teplovzdušná rúra: 160 °C, Plynová rúra: stupeň 3 -- 4
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Kelové závitky
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Listová zelenina je populárna najmä v jari a v lete. Kel má vysokú nutričnú hodnotu a málo kalórií. Pripravte si z neho...
Foodtruck
Parné rúry na potulkách Slovenskom II.
Parné rúry na potulkách Slovenskom II.
Electrolux Foodtruck vybavený multifunkčnými parnými rúrami ukázal, čo dokáže 10. júna 2017 na Gurmán Feste...
Kandizované kvety
Nechajte rozkvitnúť taniere jedlými kvetmi!
Nechajte rozkvitnúť taniere jedlými kvetmi!
Čerstvé kvety Vám už nemusia zdobiť len stôl vo váze, ale aj taniere, stačí vedieť ako nato! Možno ste už boli...