Pridať recept

Detská torta

10
porcií
100
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
vajce
240 g
kryštálový cukor
240 g
polohrubá múka
1/2 KL
kypriaci prášok do pečiva
6 PL
voda
6 PL
olej
1 štipka
soľ

Krém:

400 g
jahody
1 balíček
jahodový puding
1 PL
hladká múka
150 g
maslo
150 g
práškový cukor

Ostatné:

podľa chuti
marcipán

postup

1.
Bielka vyšľaháme so štipkou soli, keď zblednú, pridáme po lyžiciach cukor. Pridáme žĺtka, vodu a olej. Nakoniec múku zmiešanú s kypriacim práškom a soľou. Cesto vylejeme do formy, ktorú sme si vymastili maslom a vysypali múkou. Pri teplote 180°C prikryté alobalom pečieme cca 25 minút. Korpus kontrolujeme.
 
2.
Upečený korpus necháme vychladnúť a rozkrojíme ho na 3 približne rovnaké pláty.
3.
Jahody rozmixujeme a prepasírujeme cez jemné sitko. Šťavu do 500 ml dolejeme vodou. Pridáme jahodový puding, múku a všetko rozmiešame. Za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Odstavíme ho, prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
4.
Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do peny. Postupne po častiach pridávame vychladnutý puding.
5.
Korpusy ale aj celú tortu potrieme jahodovým krémom. Necháme ho stuhnúť v chladničke a večer môžeme zdobiť marcipánom podľa fantázie.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať