Černicová mramorová bábovka
6
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
černice
2
PL
kryštálový cukor
250
g
polohrubá múka
2
KL
kypriaci prášok do pečiva
3
ks
vajce
200
g
kryštálový cukor
150
ml
grécky jogurt
6
PL
slnečnicový olej
1
balíček
vanilkový cukor
1
štipka
soľ
1
balíček
čokoládová poleva
postup
1.
Černice umyjeme, osušíme a rozmixujeme s cukrom. Pyré odložíme nabok.
2.
Vajíčka vyšľaháme s cukrom. Pridáme olej, jogurt a vanilkový extrakt. Ručne vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a soľou.
3.
Formu vymastíme maslom, vysypeme múkou a naplníme cestom. Krúživými pohybmi nalievame černicové pyré tak, aby nám vznikol mramorový vzor. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 55 minút.
4.
Upečenú bábovku necháme vychladnúť a podľa chuti ju môžeme preliať čokoládovou polevou.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.