Obrátený hruškový koláč s kardamónom
8
porcií
85
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
3
ks
hruška
1/2
ks
citrón
50
g
maslo
3
PL
hnedý cukor
Cesto:
3
ks
vajce
100
g
hnedý cukor
120
g
maslo
180
g
hladká múka
3
PL
kyslá pochúťková smotana
1/2
KL
kardamón
1
KL
mletá škorica
1
KL
kypriaci prášok do pečiva
1/2
KL
sóda bikarbóna
postup
1.
Maslo vyšľaháme s cukrom do peny. Dno formy vyložíme papierom na pečenie, potrieme ho maslom a rovnomerne posypeme cukrom. Spodok tortovej formy obalíme alobalom, aby nám nevytiekol karamel. Hrušky očistíme, zbavíme jadrovníkov, pokvapkáme citrónovou šťavou a pokrájame na plátky. Pekne ich uložíme na dno formy tak, že sa môžu aj prekrývať.
2.
Do maslovej peny po jednom vmiešame vajíčka, smotanu a nakoniec múku s kardamónom, škoricou, kypriacim práškom a sódou. Túto zmes opatrne nanesieme na hrušky tak, aby sme nenarušili spodnú časť s hruškami.
3.
Pečieme v rúre vyhriatej na 170°C cca 45 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť, nožom oddelíme boky torty od formy a pomocou tácky alebo veľkého taniera vyklopíme koláč.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.