Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Halušky z ovsenej múky

4
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

5 ks
menšie zemiaky
1 ks
vajce
múka z ovsených vločiek
soľ
bryndza

postup

Halušky bez múky.

1.
Ovsené vločky som pomixovala na múku. Dostať kúpiť aj hotovú múku z ovsených vločiek, ale akurát ju nikde nemali.
2.
Zemiaky nastrúhame najemno, pridáme vajíčko, soľ a múku.
3.
Múky dáme toľko, aby bolo cesto hustejšie ako na klasické halušky. Necháme trochu postáť.
4.
Halušky hádžeme do vriacej osolenej vody a po uvarení prepláchneme. Medzi tým si vyškvaríme slaninku. Halušky zamiešame s bryndzou a vyškvareným tukom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
smaženie
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Pri mojich prednáškach či seminároch o intolerancii na potraviny padajú najčastejšie otázky práve o lepku. Ako ho...
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...