Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Halušky z ovsenej múky

4
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

5 ks
menšie zemiaky
1 ks
vajce
múka z ovsených vločiek
soľ
bryndza

postup

Halušky bez múky.

1.
Ovsené vločky som pomixovala na múku. Dostať kúpiť aj hotovú múku z ovsených vločiek, ale akurát ju nikde nemali.
2.
Zemiaky nastrúhame najemno, pridáme vajíčko, soľ a múku.
3.
Múky dáme toľko, aby bolo cesto hustejšie ako na klasické halušky. Necháme trochu postáť.
4.
Halušky hádžeme do vriacej osolenej vody a po uvarení prepláchneme. Medzi tým si vyškvaríme slaninku. Halušky zamiešame s bryndzou a vyškvareným tukom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...