Pridať recept

Krémová bazalková omáčka

ingrediencie

50 g
maslo
3 strúčiky
cesnaku
1 PL
hladká múka
150 ml
vývar
200 ml
mlieko
3 PL
kyslá smotana
100 g
tvrdý strúhaný syr
2 PL
bazalka
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
podľa chuti
citrónová šťava

postup

1.
V panvici rozpustíme maslo a pridáme prelisovaný cesnak. Na miernom ohni ho opražíme a posypeme múkou. Chvíľu ho orestujeme a zalejeme vývarom. Omáčku odstavíme z ohňa, prilejeme mlieko, smotanu a všetko dobre premiešame.
 
2.
Vrátime ju na oheň a necháme prejsť varom. Ochutíme ju soľou, korením a citrónovou šťavou. Nakoniec pridáme nastrúhaný syr, bazalku a omáčku odstavíme.
3.
Omáčka je vhodná na cestoviny alebo k mäsu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať