Pridať recept

Pstruh s mandľovo-vínovou omáčkou

ingrediencie

2 ks
pstruh
4
maslo
1 ks
limeta
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
150 ml
biele víno
3 PL
mandľové lupienky
1 PL
bylinky

postup

1.
Pstruhy očistíme, umyjeme a osušíme. Dochutíme ich soľou a korením aj zvnútra. Pokvapkáme limetovou šťavou a na vonkajšej strane urobíme zárezy. Uložíme ich do zapekacej misy, ktorú sme vymastili maslom, na vrch uložíme plátky masla a pri teplote 180°C pečieme cca 20 minút.
 
2.
Kým sa v rúre pečú ryby, na suchej panvici si opečieme zo oboch strán mandľové lupienky. Pridáme víno a dusíme, kým sa víno trošku nezredukuje. Omáčku dochutíme bylinkami a odstavíme.
3.
Upečené pstruhy podávame s mandľovo-vínovou omáčkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať