Pridať recept

Čokoládová torta s kokosom

10
porcií
120
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
vajce
180 g
polohrubá múka
60 g
kakao
1,5 KL
kypriaci prášok do pečiva
6 PL
voda
6 PL
olej
1 štipka
soľ

Krém:

750 ml
mlieko
10 PL
kryštálový cukor
225 g
strúhaný kokos
225 g
maslo
2 balíčky
vanilkový puding

Ganache:

200 g
kvalitná horká čokoláda
200 ml
smotana na šľahanie

Ostatné:

1 téglik
džem

postup

1.
Bielka vyšľaháme so štipkou soli a postupne pridávame cukor. Šľaháme, kým sneh nie je lesklý a cukor úplne rozpustený. Pridáme žĺtka, potom vodu a olej. Ručne nakoniec vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom. Cesto rozdelíme na tri časti, vylejeme do formy a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 15 minút. Upečené korpusy necháme vychladnúť.
 
2.
450 ml mlieka povaríme s cukrom a kokosom. Pridáme na kocky nakrájané maslo a na miernom ohni všetko rozmiešame, kým sa hmota úplne nespojí. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame vanilkový prášok a vlejeme ho do kokosovej hmoty. Zmes krátko povaríme, kým puding nezhustne a krém necháme vychladnúť.
3.
Smotanu privedieme k varu, odstavíme ju z ohňa a pridáme rozlámanú čokoládu. Miešame, dokým sa čokoláda nerozpustí a poleva nebude úplne hladká. Chladnutím krém tuhne.
4.
Korpus potrieme vrstvou džemu a natrieme ho polovicou krému. Priložíme ďalší korpus a postupujeme úplne rovnako. Posledný korpus potrieme tenkou vrstvou džemu a celú tortu potrieme čokoládovým ganache. Tortu skladujeme v chladničke.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Lili1361
22.2.2018 20:22 | |
+0 -7
Vyskúšala som, chutilo :) V recepte nie je uvedené koľko cukru do cesta, možno trocha menej masla na môj vkus inak perfektné ;)