Pridať recept

Pomarančovo-jablková torta s krémom s kúskami čokolády

Pomarančovo-jablková torta s krémom s kúskami čokolády
Zdroj: dreamstime
10
porcií
95
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
vajce
4 PL
kryštálový cukor
80 g
polohrubá múka
2 PL
voda
2 PL
olej
1 štipka
soľ

Jablková plnka:

1 kg
jablko
2 balíčky
pomarančové želé
50 g
maslo

Krém s čokoládou:

250 g
syr Ricotta
200 ml
grécky jogurt
250 ml
smotana na šľahanie
3
práškový cukor
70 g
kvalitná horká čokoláda
15 g
želatína

Želé:

1 balíček
pomarančové želé
200 ml
voda
1 ks
pomaranč

postup

1.
Najskôr si upečieme korpus. Bielka vyšľaháme so štipkou soli, postupne pridávame cukor a šľaháme kým nie sú pekné lesklé. Pridáme žĺtka, vodu a olej. Nakoniec už iba ručne vmiešame múku so štipkou soli. Cesto vylejeme do formy, ktorú sme vyložili papierom na pečenie. Korpus pečieme pri teplote 180°C cca 17 minút. Upečený ho necháme vychladnúť.
 
2.
Medzitým si ošúpeme jablká, zbavíme ich jadrovníkov a nakrájame na malé kocky. Podusíme ich v hrnci na rozpálenom masle. Keď sú jablká mäkké, rozpučíme ich. Pomarančové želé rozpustíme v 100 ml vody a rozpustené želé vmiešame do rozpučených jabĺk. Keď zmes začne tuhnúť (bude takmer vychladnutá), nalejeme ju na pripravený korpus a odložíme ho do chladničky.
3.
Želatínu namočíme do 3 lyžíc vody a necháme ju napučať. V miske zmiešame ricottu, jogurt a práškový cukor. Pridáme vyšľahanú smotanu. Želatínu zahrejeme, nevaríme a vmiešame do nej dve lyžice krémovej zmesi. Pomocou mixéra vmiešame túto želatínu do zvyšného krému a už iba ručne vmiešame kúsky čokolády.
4.
Krém vylejeme na stuhnutú jablkovú plnku a tortu opäť odložíme do chladničky. Nakoniec ju zalejeme pomarančovou želatínou. Želé rozpustíme v 100 ml vody a keď je rozpustené, zalejeme ho ďalšími 100 ml vody. Necháme ho odstáť a medzitým si poriadne umyjeme pomaranč a navrstvíme ho na tortu. Tortu polejeme želé a už ako finálnu verziu ju odložíme do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať