Pridať recept

Malinová torta so snehom

10
porcií
97
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

100 g
maslo
1 štipka
soľ
170 g
polohrubá múka
1 PL
smotana alebo mlieko
2 ks
vaječný žĺtok

Orechová vrstva:

300 g
mleté orechy
100 g
práškový cukor
50 ml
mlieko

Malinová vrstva:

4 ks
vaječný bielok
1 štipka
soľ
200 g
kryštálový cukor
400 g
maliny

postup

1.
Všetky suroviny na cesto spracujeme veľmi rýchlo, aby sa nezačalo topiť maslo. Cesto zabalíme do fólie a odložíme ho na 30 minút do chladničky. Formu na pečenie vyložíme papierom na pečenie tak, aby sme zakryli aj spodok aj boky formy.
 
2.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a pomocou valčeka ho prenesieme do formy. Mlieko ohrejeme, zmiešame s cukrom a orechmi. Túto orechovú plnku navrstvíme na cesto. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 17 minút.
3.
Bielka vyšľaháme so štipkou soli a po lyžiciach pridávame cukor. Mala by nám vzniknúť tuhá a lesklá pena. Na orechový korpus navrstvíme maliny a zakryjeme ich snehom. Koláč vložíme opäť do rúry a pečieme ešte 20 minút ale už len pri teplote 150°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
6.10.2017 16:28 | |
+0 -0
Tie maliny sa majú len s cukrom vymiešať alebo ako? Na aký plech je ten recept? Mne tie maliny pustili kopu stavy