Pridať recept

Dvojfarebná jahodová torta

10
porcií
77
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
vajce
40 g
krupicový cukor
60 g
hladká múka
1 PL
olej
1 PL
vlažná voda
5 ks
jahody

Tvarohová vrstva:

250 g
mäkký tvaroh
250 g
grécky jogurt
1 ks
vanilkový lusk
60 g
práškový cukor
10 g
prášková želatína
40 ml
voda

Jahodová vrstva:

400 g
jahody
150 g
grécky jogurt
6 PL
práškový cukor
1 PL
citrónová šťava
16 g
prášková želatína
60 ml
voda

postup

1.
Formu vymastíme maslom, vysypeme múkou a rúru rozohrejeme na 170°C. Žĺtka vyšľaháme s polovicou cukru do peny, pridáme vodu a olej. Z bielkov a zvyšného cukru vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho zašľaháme do žĺtkovej peny. Cesto vylejeme do formy a pečieme cca 17 minút.
 
2.
Najskôr si pripravíme tvarohovú plnku a ako prvé zalejeme želatínu studenou vodou. Potom ju zahrejeme, nevaríme a necháme vychladnúť. Tvaroh rozmixujeme na hladký krém, primiešame jogurt, cukor a vanilkové semienka. Z tejto zmesi odoberme dve lyžice do želatíny, poriadne to rozmiešame a želatínu vmiešame do tvarohovej zmesi.
3.
Približne 5 jahôd nakrájame na plátky, ktoré uložíme na boky formy na predpečený korpus. Tvarohovú plnku navrstvíme na korpus a tortu odložíme stuhnúť do chladničky.
4.
Jahody umyjeme, očistíme a rozmixujeme na pyré. Pridáme citrónovú šťavu a práškový cukor. Želatínu zalejeme studenou vodou a necháme napučať. Potom ju zahrejeme a necháme vychladnúť. Do jahodového pyré vmiešame jogurt a opäť z tejto zmesi odoberieme dve lyžice do želatíny. To poriadne premiešame a takto pripravenú želatínu vmiešame do jahodovej zmesi.
5.
Jahodovú zmes navrstvíme na tvarohovú a tortu opäť odložíme stuhnúť do chladničky. Najlepšie to bude na celú noc.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať