Pridať recept

Tekvicová torta s orieškami

10
porcií
100
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
BeBe keksy tmavé
80 g
rozpustené maslo
2 PL
práškový cukor

Druhá vrstva:

300 g
syr Philadelphia
3 PL
práškový cukor
2 ks
vaječný žĺtok

Tekvicová vrstva:

400 ml
tekvicové pyré
1/3 hrnček
cukor
1/2 hrnček
mlieko
1/2 KL
soľ
1 KL
mletá škorica
4 ks
vaječný bielok
4 PL
cukor
1 štipka
soľ
15 g
želatína
3 PL
voda

Ostatné:

250 ml
smotana na šľahanie
2 PL
práškový cukor
150 g
mleté orechy

postup

1.
BeBe rozmrvíme na prach, zmiešame s cukrom a rozpusteným maslom. Zmes natlačíme na dno tortovej formy aj na boky do výšky cca 1,5 cm. Krémový syr rozmiešame s cukrom a žĺtkami. Túto vrstvu nalejeme na keksy a korpus vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 180°C cca 20 minút.
 
2.
Do hrnca dáme mlieko, tekvicové pyré, cukor, soľ a škoricu. Zmes povaríme asi 12 minút a uvaríme hustejšiu kašu.
3.
Medzitým želatínu zalejeme vodou a necháme ju napučať. Na miernom ohni ju rozpustíme, ale nevaríme. Z tekvicovej kaše odoberieme dve lyžice, zmes poriadne premiešame a potom tekvicovú želatínu vmiešame do celej kaše.
4.
Z bielkov a štipky soli nad parou vyšľaháme tuhší sneh, do ktorého vmiešame cukor. Šľaháme cca 12 minút, kým nie je sneh úplne lesklý. Sneh vmiešame do tekvicovej kaše a vymiešame hladký krém, ktorý natrieme na korpus. Tortu odložíme stuhnúť do chladničky, najlepšie na celú noc.
5.
Na druhý deň vyšľaháme smotanu s cukrom a šľahačkou ozdobíme povrch aj trošku boky torty. Posypeme ju orieškami a opäť vložíme do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať