Čokoládová torta s višňami
10
porcií
84
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
vajce
160
g
jemný kryštálový cukor
120
g
polohrubá múka
40
g
kakao
4
PL
voda
4
PL
olej
1
KL
kypriaci prášok do pečiva
1
štipka
soľ
Plnka:
700
ml
višňový kompót
2
balíčky
vanilkový cukor
1
KL
mletá škorica
1
balíček
vanilkový puding
1
PL
rum
3
PL
práškový cukor
Čokoládová šľahačka:
300
g
smotana na šľahanie
200
g
kvalitná horká čokoláda
Ostatné:
podľa chuti
šľahačka, višne, strúhaná čokoláda
postup
1.
Bielka vyšľaháme so štipkou soli, keď sú našľahané, postupne pridávame cukor. Keď sú bielka lesklé a metličky zanechávajú stopy, pridáme žĺtka, vodu a nakoniec len ručne vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom.
2.
Cesto rozdelíme na dve časti a vylejeme ho do foriem, ktoré sme vyložili papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180°C cca 12 minút. Upečené korpusy necháme vychladnúť.
3.
Višne scedíme, zo šťavy odoberieme asi 100 ml a zmiešame ju s rumom. Rumovú šťavu odložíme nabok, potom ňou pokvapkáme korpusy. Zvyšnú šťavu odmeriame a do 400 ml doplníme vodou. V šťave rozmiešame puding, mletú škoricu a vanilkový cukor. Uvaríme hustú pudingovú plnku.
4.
Korpusy pokvapkáme rumovou šťavou. Prvý korpus natrieme polovicou krému, uložíme naň višne a zakryjeme ich zvyšným krémom. Na vrch uložíme druhý korpus a tortu odložíme do chladničky stuhnúť.
5.
Medzitým si vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a necháme ju vychladnúť. Smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku a opatrne do nej vmiešame čokoládu. Čokoládovou šľahačkou potrieme celú tortu a opäť ju odložíme stuhnúť do chladničky, najlepšie však na celú noc.
6.
Tortu môžeme ďalej ozdobiť podľa fantázie šľahačkou, hoblinkami čokolády alebo višňami.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.