Pridať recept

Ovocná jogurtová torta

10
porcií
52
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
vajce
80 g
kryštálový cukor
60 g
polohrubá múka
20 g
kakao
1/2 KL
kypriaci prášok do pečiva
2 PL
voda
2 PL
olej
1 štipka
soľ

Jogurtový krém:

500 ml
grécky jogurt
3 PL
práškový cukor
250 ml
kyslá pochúťková smotana
500 ml
smotana na šľahanie
20 g
prášková želatína

Želé:

400 g
ovocie
1 balíček
želatína v prášku
250 ml
voda
2 PL
kryštálový cukor

postup

1.
Ako prvé si upečieme korpus. Bielka vyšľaháme so štipkou soli, keď sú našľahané pridáme cukor a šľaháme, dokým nezanechávajú metličky stopy a sneh nie je lesklý. Potom pridáme vodu, olej a ručne vmiešame múku s kypriacim práškom a kakaom. Cesto vylejeme do tortovej formy, môže byť aj okrúhla, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 12 minút.
 
2.
Medzitým jogurt zmiešame s práškovým cukrom a kyslou smotanou. Zo smotany odoberiem asi 100 ml a dáme do nej napučať želatínu. Zo zvyšnej smotany vyšľaháme tuhú šľahačku, ktorú vmiešame do jogurtovo-smotanovej zmesi. Keď želatína napučí, zohrejeme ju, ale nevaríme. Odoberieme z jogurtovo-smotanovej zmesi dve lyžice, rozmiešame ich v želatíne a potom želatínu vmiešame do celej zmesi.
3.
Jogurtovo-smotanový krém navrstvíme na predpečený korpus a uložíme ho stuhnúť do chladničky. Potom ho ozdobíme ovocím a zalejeme želatínou, ktorú pripravíme podľa návodu na obale. Tortu skladujeme v chladničke.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať