Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Ovocná šľahačková torta

10
porcií
75
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 ks
vajce
3 PL
kryštálový cukor
2 PL
polohrubá múka
1 PL
kakao
1 štipka
soľ

Krém:

250 g
mäkký tvaroh
400 g
kyslá pochúťková smotana
250 ml
smotana na šľahanie
150 g
práškový cukor
1 KL
vanilkový extrakt
15 g
prášková želatína
100 ml
voda

Ostatné:

podľa chuti
ovocie
250 ml
smotana na šľahanie

postup

1.
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, primiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a cesto máme hotové. Cesto vylejeme do formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Korpus pečieme v rúre vyhriatej na 190°C cca 15 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť a vyberieme ho z formy. Potom ho do formy vrátime naspäť.
2.
Želatínu namočíme do studenej vody. Po 10 minútach ju zohrejeme ale nevaríme a odložíme ju bokom vychladnúť. Na piškótový korpus poukladáme ovocie podľa chuti. Tvaroh rozmiešame s práškovým cukrom, pridáme smotanu a vyšľahanú šľahačku. Za stáleho miešania vlejeme tekutú želatínu a zmes rozdelíme na tri časti.
3.
Na korpuse máme uložené ovocie, zalejeme ho tretinou krému, opäť navrstvíme ovocie, opäť krém a takto pripravenú tortu odložíme stuhnúť do chladničky. Potom ju ozdobíme vyšľahanou šľahačkou a zvyšným ovocím.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pálivé špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Zabudnite na špagety s kečupom a syrom! Prinášame vám výber najlepších omáčok na špagety.
Zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Pijete zelený čaj? Ako jedna z najdostupnejších superpotravín preukázateľne predlžuje život a chráni nás pred...
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?