Pridať recept

Nepečená mandarínková torta

10
porcií
57
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
vajce
40 g
krupicový cukor
60 g
hladká múka
1 PL
vlažná voda
1 PL
olej
1 balíček
dlhé cukrárenské piškóty

Krém:

500 g
jemný tvaroh
2 KL
vanilkový extrakt
250 ml
smotana na šľahanie
100 g
práškový cukor
2 konzervy
mandarínky
7
želatína

Želé:

200 ml
mandarínková šťava
1 PL
mandarínkový sirup
1 balíček
tortové želé

postup

1.
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vodu a olej. Ručne primiešame múku a cesto na korpus máme hotové. Vylejeme ho do formy, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 12 minút.
 
2.
Upečený korpus necháme vychladnúť a opatrne ho vyberieme z formy. Uložíme ho na podložku, na ktorej budeme tortu servírovať a uložíme naň korpus s okrajmi formy, ktorú po bokoch vystelieme piškótami.
3.
Želatínu na 10 minút namočíme do studenej vody. Potom ju vyžmýkame, zalejeme 100 ml horúcej vody a rozpustíme. Mandarínky scedíme, tvaroh vymiešame s cukrom a vanilkovým extraktom. Pridáme vyšľahanú šľahačku a mandarínky. Zmes navrstvíme na piškótový plát a tortu odložíme stuhnúť do chladničky.
4.
V hrnci zmiešame mandarínkovú šťavu, sirup a tortové želé. Želé pripravíme podľa návodu na obale a zalejeme ním tortu. Opäť ju uložíme stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať