Nepečená mandarínková torta
10
porcií
57
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
vajce
40
g
krupicový cukor
60
g
hladká múka
1
PL
vlažná voda
1
PL
olej
1
balíček
dlhé cukrárenské piškóty
Krém:
500
g
jemný tvaroh
2
KL
vanilkový extrakt
250
ml
smotana na šľahanie
100
g
práškový cukor
2
konzervy
mandarínky
7
želatína
Želé:
200
ml
mandarínková šťava
1
PL
mandarínkový sirup
1
balíček
tortové želé
postup
1.
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vodu a olej. Ručne primiešame múku a cesto na korpus máme hotové. Vylejeme ho do formy, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 12 minút.
2.
Upečený korpus necháme vychladnúť a opatrne ho vyberieme z formy. Uložíme ho na podložku, na ktorej budeme tortu servírovať a uložíme naň korpus s okrajmi formy, ktorú po bokoch vystelieme piškótami.
3.
Želatínu na 10 minút namočíme do studenej vody. Potom ju vyžmýkame, zalejeme 100 ml horúcej vody a rozpustíme. Mandarínky scedíme, tvaroh vymiešame s cukrom a vanilkovým extraktom. Pridáme vyšľahanú šľahačku a mandarínky. Zmes navrstvíme na piškótový plát a tortu odložíme stuhnúť do chladničky.
4.
V hrnci zmiešame mandarínkovú šťavu, sirup a tortové želé. Želé pripravíme podľa návodu na obale a zalejeme ním tortu. Opäť ju uložíme stuhnúť do chladničky.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.