Pridať recept

Čokoládová torta s marcipánovým krémom

Čokoládová torta s marcipánovým krémom
Zdroj: dreamstime
10
porcií
85
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
vajce
120 g
krupicový cukor
150 g
hladká múka
30 g
kakao
1 PL
vlažná voda
1 PL
olej

Krém:

500 g
grécky jogurt
250 ml
smotana na šľahanie
2 PL
práškový cukor
15 g
želatína
100 ml
voda
100 ml
horúca voda
100 g
marcipán
100 g
kvalitná horká čokoláda
trochu
kakao na posypanie

postup

1.
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, postupne prilejeme vodu a olej. Nakoniec už len ručne vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto vylejeme do formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie a boky potreli maslom. Pečieme v rúre vyhriatej na 175°C cca 25 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť a rozkrojíme ho na 3 pláty.
 
2.
Želatínu dáme napučať do 100 ml vody. Keď je napučaná, zohrejeme ju ale nevaríme a vymiešame tekuté želé, ktoré necháme vychladnúť. Čokoládu nasekáme nožom na menšie kúsky a marcipán nastrúhame.
3.
Jogurt zmiešame s práškovým cukrom a pridáme tekutú želatínu. Ručne vmiešame vyšľahanú šľahačku a posekanú čokoládu s marcipánom. Krém máme hotový a rozdelíme si ho na tri rovnaké časti.
4.
Krémom potrieme jednotlivé pláty korpusov, ktoré ukladáme na seba. Vrchný plát potretý krémom posypeme kakaom a tortu odložíme stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať