Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Brownies s mascarpone krémom

8
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

150 g
kvalitná horká čokoláda
150 g
maslo
150 g
hnedý cukor
50 g
syr Mascarpone
1 balíček
vanilkový cukor
3 ks
vajce
75 g
polohrubá múka
1 štipka
soľ
1/4 KL
sóda bikarbóna
2 balíčky
škoricový cukor

Krém:

450 g
syr Mascarpone
3 PL
práškový cukor
500 g
jahody

postup

1.
Rúru dáme vyhriať na 180°C a formy vymastíme maslom. Čokoládu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. Pridáme mascarpone, cukor, vajíčka a nakoniec len ručne vmiešame múku so soľou a sódou. Cesto vylejeme do dvoch foriem a pečieme cca 17 minút.
2.
Mascarpone zmiešame s práškovým cukrom. Jahody umyjeme, očistíme a polovicu z nich nakrájame na plátky.
3.
Prvý korpus potrieme polovicou krému, uložíme naň jahody tak, aby ich zvonku nebolo vidno. Priložíme naň druhý korpus, ten potrieme zvyšným krémom a ozdobíme jahodami. Tortu odložíme aspoň na noc stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pohánková múka
Prehľad bezlepkových múk - ktorú a kam vhodne použiť
Prehľad bezlepkových múk - ktorú a kam vhodne použiť
Kde sú tie časy, kedy v obchodoch v regáli boli v ponuke len hladká, hrubá a polohrubá múka? Dnes už v obchodoch...
Olivovy olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Na pultoch je dnes na výber také množstvo olivových olejov, že nájsť medzi nimi tie naozaj kvalitné môže byť skutočný...
Maďarský guláš
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Slovenská ryža ako súčasť potravinových zásob dávnych dobyvateľských výprav až po nezameniteľnú prílohu k hovädziemu...