Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Brownies s mascarpone krémom

8
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

150 g
kvalitná horká čokoláda
150 g
maslo
150 g
hnedý cukor
50 g
syr Mascarpone
1 balíček
vanilkový cukor
3 ks
vajce
75 g
polohrubá múka
1 štipka
soľ
1/4 KL
sóda bikarbóna
2 balíčky
škoricový cukor

Krém:

450 g
syr Mascarpone
3 PL
práškový cukor
500 g
jahody

postup

1.
Rúru dáme vyhriať na 180°C a formy vymastíme maslom. Čokoládu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. Pridáme mascarpone, cukor, vajíčka a nakoniec len ručne vmiešame múku so soľou a sódou. Cesto vylejeme do dvoch foriem a pečieme cca 17 minút.
2.
Mascarpone zmiešame s práškovým cukrom. Jahody umyjeme, očistíme a polovicu z nich nakrájame na plátky.
3.
Prvý korpus potrieme polovicou krému, uložíme naň jahody tak, aby ich zvonku nebolo vidno. Priložíme naň druhý korpus, ten potrieme zvyšným krémom a ozdobíme jahodami. Tortu odložíme aspoň na noc stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Bazový sirup
Najlepšie sirupy sú tie domáce
Najlepšie sirupy sú tie domáce
5 skvelých receptov na jarné sirupy, ktoré si jednoducho pripravíte doma.
Ako zo servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Tričko, motýľ či šaty? Prestierajte hravo! Ukážeme vám ako na to...