Pridať recept

Zeleninové karbonátky

ingrediencie

1 ks
cibuľa
trochu
olej
650 g
varená zelenina z polievky
2 ks
žemľa
trochu
zeleninový vývar
2 ks
vajce
1 PL
petržlenová vňať
1 KL
soľ
1/2 KL
vegeta
1/2 KL
mleté čierne korenie
trochu
strúhanka na zahustenie a obaľovanie
trochu
olej na vyprážanie

postup

1.
Na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a necháme ju vychladnúť. Uvarenú zeleninu z polievky (hrášok, mrkvu, zeler, petržlen) nakrájame na kocky a žemle namočíme do vývaru.
 
2.
Žemle vyžmýkame a spolu s vajíčkami, cibuľkou pridáme k zelenine. Dochutíme ju soľou, korením, vegetou, vňaťou a dobre premiešame. Zmes zahustíme strúhankou tak, aby sa z nej dali formovať karbonátky.
3.
Zo zmesi formujeme karbonátky, ktoré obalíme v strúhanke. Opečieme ich v panvici na rozpálenom oleji z oboch strán do zlatista. Podávame s varenými zemiakmi alebo zeleninovým šalátom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Fašírky z brokolice a morčacej šunky
Fantastická večera: Fašírky z brokolice a morčacej šunky
Chutné fašírky si môžete pripraviť napríklad aj z čerstvej šunky, tvarohu a brokolice. Určite vyskúšajte!
Sú ohromné! Jemné kuracie fašírky v napufkanom cestíčku z kyslej smotany, toto je recept na najlepšie fašírky
Sú ohromné! Jemné kuracie fašírky v napufkanom cestíčku z kyslej smotany, toto je recept na najlepšie fašírky pod slnkom, každý si pýta dupľu
Už nemusíte hľadať, čo dnes variť. Pripravte svojej rodine šťavnaté fašírky z kuracieho mäsa. Nič im...
TOP
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie karbonátky: Stačí pridať túto surovinu a už nikdy nebudú vysušené, perfektný trik!
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie karbonátky: Stačí pridať túto surovinu a už nikdy nebudú vysušené, perfektný trik!
Čo dnes uvariť? Pripravili sme si pre vás bohatú ponuku overených receptov na obľúbené karbonátky, aj zopár...
Recept na nadpozemské mäsové fašírky. Takto budú vždy mäkké a šťavnaté!
Recept na nadpozemské mäsové fašírky. Takto budú vždy mäkké a šťavnaté!
Fašírky sú v našej kuchyni veľmi obľúbené a doprajeme si ich kedykoľvek počas týždňa ale aj ako...