Pridať recept

Hovädzie mäso s krémovou zeleninovou omáčkou

Hovädzie mäso s krémovou zeleninovou omáčkou
Zdroj: dreamstime
3
porcie
120
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

600 g
hovädzie mäso zo stehna
40 g
údená slanina
40 g
olej
1 ks
cibuľa
40 g
mrkva
20 g
zeler
30 g
petržlen
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
trochu
ocot
200 ml
kyslá smotana
40 g
hladká múka
1 KL
horčica

postup

1.
Mäso umyjeme, osušíme a prešpikujeme slaninou. Potom ho prudko opečieme na rozpálenom oleji a vyberieme. Do výpeku dáme nadrobno nakrájanú cibuľu a zvyšnú zeleninu nakrájanú na kolieska.
 
2.
Do tohto základu dáme mäso, soľ, korenie, horúcu vodu, ocot a prikryté všetko dusíme domäkka.
3.
Udusené mäso vyberieme, zeleninu rozmixujeme a šťavu zahustíme smotanou, v ktorej sme rozmiešali múku s horčicou.
4.
Mäso nakrájame na plátky, podávame s omáčkou a knedľou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať