Ombré čokoládová torta
10
porcií
135
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
vajce
4
PL
práškový cukor
3
PL
polohrubá múka
1/2
balíček
kypriaci prášok do pečiva
3
PL
kakao
1
štipka
soľ
Krém:
3
tégliky
smotana na šľahanie
3
balíčky
smetafix
200
g
práškový cukor
3
PL
kakao
2
PL
malinový džem
postup
1.
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, postupne pridáme múku zmiešanú so štipkou soli a kakaom. Cesto vylejeme do formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 190°C približne 15 minút.
2.
Korpus potrieme malinovým alebo iným džemom a postupne naň dávame vrstvy šľahačky.
3.
Vždy jednu šľahačku vyšľaháme s tretinou práškového cukru a balíčkom smetafixu. Do prvej várky dáme dve lyžice kakaa a navrstvíme ju na pripravený korpus. Tortu uložíme na chvíľu do chladničky.
4.
Medzitým si opäť pripravíme šľahačku, do ktorej zamiešame zvyšné kakao a opäť krém navrstvíme na prvú vrstvu. Do tretice už žiadne kakao nepridávame a šľahačka ostane biela. Navrstvíme ju na vrch a tortu máme hotovú. Odložíme ju stuhnúť do chladničky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.