Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Cviklová zmrzlina

4
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
uvarená cvikla
4 ks
žĺtok
100 g
krupicový cukor
250 ml
smotana na šľahanie
250 ml
mlieko
100 g
biela čokoláda

postup

1.
Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny. Do hrnca nalejeme mlieko a smotanu, zmes zohrejeme ale nevaríme. Za stáleho miešania pridáme smotanu s mliekom k vajíčkam. Celú zmes vrátime do hrnca a na miernom ohni varíme, kým nezačne tuhnúť. Odstavíme ju a prelejeme do misky. Občas ju premiešame.
2.
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a cviklu rozmixujeme na pyré. Do zmrzliny primiešame aj čokoládu aj cviklu a zmrzlinu máme hotovú. Prelejeme ju do uzatvárateľnej nádoby, ktorá je vhodná do mrazničky. Raz za hodinu zmrzlinu premiešame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.