Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Levanduľová zmrzlina

ingrediencie

600 ml
smotana na šľahanie
1 balíček
sladené zahustené mlieko Piknik
100 g
biela čokoláda
3 ks
vaječný žĺtok
5 stoniek
levanduľa

postup

1.
Smotanu dáme do hrnca, pridáme sladené mlieko a levanduľu. Zmes zohrejeme, ale nevaríme! Necháme ju odstáť 30 minút, potom ju scedíme. Žĺtka vyšľaháme a pridáme do smotany. Všetko spolu premiešame a dáme zohriať na miernom ohni, opäť nevaríme! Pridáme rozlámanú čokoládu a miešame, dokým sa nerozpustí.
2.
Hotovú zmrzlinu nalejeme do vhodnej nádoby. Necháme ju vychladnúť a vložíme do mrazničky. Raz za hodinu zmrzlinu premiešame vidličkou a vrátime naspäť do mrazničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.