Pridať recept

Jahodovo-kokosový zákusok

12
porcií
95
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

7 ks
vaječný bielok
7 PL
kryštálový cukor
140 g
strúhaný kokos
3 PL
polohrubá múka
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
1 štipka
soľ
150 mg
mlieko

Jahodová vrstva:

500 g
čerstvé jahody
100 g
kryštálový cukor
2 balíčky
jahodový puding
250 ml
voda

Krémová vrstva:

500 ml
mlieko
7 ks
žĺtok
5 PL
hladká múka
2 PL
kukuričný škrob
250 g
maslo
150 g
práškový cukor

Šľahačková vrstva:

500 ml
smotana na šľahanie
250 g
jahody na ozdobu
1 hrnček
kokos stúhaný

postup

1.
Bielka vyšľaháme so štipkou soli, postupne pridávame cukor a múku zmiešanú so strúhaným kokosom a kypriacim práškom do pečiva. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Korpus pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 15 minút. Ešte horúci korpus pokvapkáme studeným mliekom a odložíme ho nabok, aby vychladol.
 
2.
Jahody posypeme cukrom, rozmixujeme na pyré a krátko ich povaríme. Vo vode zmiešame pudingový prášok, vlejeme ho do jahôd a uvaríme hustú kašu. Občas kašu počas chladenia premiešame, aby sa na povrchu nevytvorila koža. Už vychladnutú jahodovú kašu nalejeme na korpus.
3.
Žĺtka metličkou rozmiešame v mlieku, pridáme múku a škrob. Za stáleho miešania uvaríme veľmi hustú kašu. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do peny a opatrne vmiešame vychladnutú žĺtkovú kašu. Hotový žĺtkový krém navrstvíme na jahodovú kašu.
4.
Smotanu vyšľaháme a potrieme ňou celý zákusok. Posypeme ho kokosom a ozdobíme jahodami. Zákusok vložíme stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať