Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Múčniková bonboniéra

ingrediencie

Cesto:

250 g
mäkké maslo
170 g
práškový cukor
5 ks
žĺtok
1 PL
rum
120 g
hladká múka
1 KL
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
2 balíčky
Puding Original s vanilkovou príchuťou Dr.Oetker
100 g
nastrúhané mandle
5 ks
bielok

Na ozdobenie:

1 balíček
Poleva svetlá Dr.Oetker
1 balíček
Marcipán Dr.Oetker
1 ks
Farba gélová potravinárska červená Dr.Oetker

postup

1.
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom, žĺtkami a rumom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, pudingovým práškom a mandľami. Nakoniec zľahka ručne vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.
2.
Z cesta rozotrieme slabú vrstvu (zvyšok si necháme) na vymastený a múkou vysypaný plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 220 °C Teplovzdušná rúra: 200 °C Plynová rúra: stupeň 4 Doba pečenia: asi 5 minút (1 plát)
3.
Na upečený plát pridáme tenkú vrstvu cesta a opäť pečieme. Tento krok opakujeme tak dlho, kým nespotrebujeme všetko cesto.
4.
Korpus necháme na plechu vychladnúť, najlepšie cez noc. Potom ho nakrájame na kocky.
5.
Polevu pripravíme podľa návodu na obale a nalejeme do misky. Kocky namáčame do polevy (alebo ich natrieme polevou pomocou štetca) a necháme ich stuhnúť.
6.
Marcipán zafarbíme gélovou farbou. Pomocou váľka rozvaľkáme marcipán na pracovnej ploche vysypanej práškovým cukrom a formičkou vykrajujeme srdiečka, ktorými zdobíme povrch kociek.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
nanuky
17 zdravých tipov na nanuky pre deti od Henriety
17 zdravých tipov na nanuky pre deti od Henriety
Neviem či poznám človeka, ktorý nemá rád zmrzlinu. Vy áno? Naše deti ju milujú. Dokonca aj najmladšia. Nevie ešte...